Veiligheid


VEILIGHEID

GOED UITGERUST ZIJN VOOR MEER VEILIGHEID

Skisport veroorzaakt vaak vallen die soms zware gevolgen kunnen hebben voor het hoofd, de rug, de knieën of de enkels. Het is dus noodzakelijk om van materiaal voorzien te zijn dat u beschermt tegen blessures of letsels.

De juiste afstelling van uw ski- of snowboardbindingen is van essentieel belang. De binding moet uw voet goed vasthouden en de oneffenheden van het terrein opvangen, maar moet de skischoen ook vrijmaken wanneer u zich in een gevaarlijke positie bevindt. Bij Sport 2000 zijn de ski- of snowboardbindingen goed afgesteld.

Denk ook aan de helm, zowel voor u als voor uw kinderen. Hij beschermt u tegen blessures of vermindert althans hun ernst. Huur hem op onze website; onze winkels beschikken over verschillende maten.

location de ski

Tot slot huurt u bij Sport 2000 een veiligheidsuitrusting waarmee u iemand redt of zelf gered kunt worden in geval van een lawine. Het bevat een lawinezoekapparaat, een lawineschop en sondes.

location de ski

VERKEERSREGELS OP DE SKIPISTES

Opdat iedereen rustig en veilig zou kunnen skiën, moeten een aantal verkeersregels in acht worden genomen. 

CONTROLE VAN DE SNELHEID 

De skiër moet op elk moment zijn snelheid kunnen aanpassen aan zijn eigen mogelijkheden, aan de drukte op de pistes, aan de kwaliteit van de sneeuw en aan de weersomstandigheden.

RICHTING

De hogerop skiënde skiërs moeten voorraag verlenen aan de lager skiënde skiërs. De skiërs die hogerop staan kunnen hun traject aanpassen afhankelijk van de skiërs die zij zien.

INHAALBEWEGING

Er bestaan geen precieze regels m.b.t. het inhalen van een andere skiër. Voldoende afstand houden is belangrijk om te kunnen anticiperen op een verandering van richting van de ingehaalde skiër.

KRUISPUNT

De skiër moet er zich van vergewissen dat hij niet stilstaat op een kruispunt of boven een piste, waar hij andere skiërs zou kunnen hinderen. Evenzo moet de skiër erop letten dat hij andere skiërs niet in gevaar brengt wanneer hij een kruispunt oversteekt of wanneer hij boven een piste staat.

STILSTAAN

Wat de reden ook is, de skiër moet niet stilstaan in het midden van een piste noch op smalle stroken of op een strook met weinig zichtbaarheid. In geval van een val moet de skiër de piste zo vlug mogelijk vrijmaken om de andere skiërs niet in gevaar te brengen.

OMHOOGLOPEN EN TE VOET AFDALEN

Als de skiër omhoog moet lopen of te voet moet afdalen, dan moet hij op de rand van de piste lopen en ervoor zorgen dat hij de andere skiërs niet hindert.

DE BEWEGWIJZERING EN BEBAKENING RESPECTEREN

De aanwijzingen op de pistes garanderen de veiligheid van de gebruikers. Het is noodzakelijk ze te respecteren om ongevallen te voorkomen.

IN GEVAL VAN ONGEVAL

Iedere persoon die getuige is van een ongeval of erin betrokken is geraakt moet hulp verlenen aan het slachtoffer door eerst en vooral de hulpdiensten te verwittigen. Hij moet zich identificeren bij de hulpdiensten en/of bij derden.

Huur uw ski's bij Sport 2000

Geniet van producten en diensten van uitstekende kwaliteit

Reserveer uw materiaal