Veiligheidsuitrustingen


location de ski

en volledige uitrusting die uw veiligheid buiten de piste garandeert.

Als u zich in de bergen buiten de gebaande paden waagt kunt u te maken krijgen met een onstabiel wegdek. 

Sport 2000 is bezorgd voor uw veiligheid. Daarom verhuren we veiligheidsuitrustingen met lawinezoekapparaat, sonde en schop die geheel en al doeltreffend zijn in geval van lawine.

Het lawinezoekapparaat is een lichte zender-ontvanger, amper groter dan een smartphone, die werkt op een unieke frequentie overal ter wereld. In de modus 'zender' signaleert hij aan de hulpdiensten waar u zich bevindt. In de modus 'ontvanger' weten de hulpdiensten vlug waar u zich bevindt. U maakt het lawinezoekapparaat met een riem vast onder uw kleding zodat het gemakkelijk bereikbaar blijft.

De sonde: zodra de zone van het ongeval met het lawinezoekapparaat is gelokaliseerd moet de sonde worden gebruikt om de exacte plaats en diepte te kennen waar het slachtoffer zich bevindt. De sonde is telescopisch waardoor ze gemakkelijk in een zak kan worden gestopt.

De schop: met de schop kan het slachtoffer uit de sneeuw worden gehaald. Er moet snel worden opgetreden maar let op dat u het slachtoffer niet kwetst! De schop is licht maar sterk. Ze kan in uw rugzak worden gestopt.

We denken aan uw veiligheid

Onze medewerkers bieden gedegen advies en zorgen voor de gepaste afstellingen. Breng in alle rust een buitengewoon verblijf door.

Houdt u van onaangeroerde sneeuw? Probeer dan onze freetoerski's.

Huur uw ski's bij Sport 2000

Geniet van producten en diensten van uitstekende kwaliteit

Reserveer uw materiaal