Skiverhuur LE GRAND BORNAND Chinaillon

Het skigebied Le Grand-Bornand, ligt in de Franse Haute Savoie in het hart van Aravisgebergte, het skigebied combineert de charme van een traditioneel bergdorp met de uitrusting van een modern wintersportgebied.

Le Grand Bornand ligt zo ongeveer tussen Annecy, Chamonix en Geneve, te midden van een prachtig landschap maar het is gelukt om de sfeer van een authentiek bergdorp te behouden.

De skipistes variëren tussen de 1.000 en 2.000 m hoogte en zijn verbazingwekkend divers. Het skigebied Grand Bornand is te verdelen in twee skioorden;

  • op 1000 meter ligt Grand Bornand -Dorp, een typisch dorp in de Savoie met een plein, een kerk en een winkelstraat.
  • zes kilometer verder op de weg naar de Col de la Colombiere passeert u Grand Bornand-Chinaillon op 1300 meter hoogte, dat het eigenlijke begin van de skipistes is.

Beginnend of gevorderd skiër, hier wachten 90 pistekilometer aan alpine pistes op u in allerlei niveaus. Er zijn zelfs talloze wandelpaden voor degene die niet wil skiën. De 90 kilometer aan skipistes verbinden Grand-Bornand Dorp (1000 m) met Grand-Bornand Chinaillon (1300 m), en strekken zich uit in een noord-zuid richting. Op de top van het Maroly-gebied ligt het funpark Grand-Bo, dat tot de beste funparks van Frankrijk behoort.

In de Bouchetvallei en op de top van Chinaillon kan uitstekend gelanglaufd worden. 60 Kilometer langlaufloipen strekt zich uit door een winterse wildernis helemaal tot in La Clusaz.

LE GRAND BORNAND (Chinaillon) : Geen winkel