Sneeuwberichten


Crédit : Adobe, Adobe.

De sneeuwberichten lichten u in over eventuele slechte weersomstandigheden, de temperaturen, de sneeuwhoogte, het lawinegevaar en het sneeuwdek.

Vóór dat u de ski’s onderbindt moet u informeren naar de weersomstandigheden in uw wintersportplaats. Het is uiteraard even belangrijk dat u de verschillende symbolen en vlaggen op de pistes goed begrijpt.

Sport 2000 geeft u een paar tips en aanwijzingen om u daarin wegwijs te maken:

WEERBERICHTEN

Het weerbericht verschaft u alle nodige informatie om de weersevolutie de hele dag door te kunnen volgen.

Neem de gewoonte om het weerbericht te raadplegen vóór uw vertrek want in de bergen verandert het weer soms vlug en kan het ook verschillen afhankelijk van de hoogte.

U zult uw manier van skiën misschien moeten aanpassen aan het sneeuwdek. De winkel kan u advies verstrekken en uw ski's aanpassen.

Informeren naar de weersomstandigheden betekent dat u er zich van vergewist dat u geen risico’s neemt én dat u zich dus goed kleedt om te gaan skiën als het weer het toelaat. Skiën betekent zich goed voorbereiden.

Gewoonlijk staan de sneeuwberichten voor het merendeel van de Franse wintersportplaatsen op onze website. 

LAWINES

Vertrouw op de kleur van de vlaggen.

  • Gele vlag (risicograad 1 of 2): gering of matig gevaar, de lawines worden veroorzaakt door een te zware belasting (groep skiërs); spontane lawines komen zelden voor en zijn van kleine omvang.
  • Geel-zwart geblokte vlag (risicograad 3 of 4): aanzienlijk en zelfs groot gevaar, lawines kunnen ontstaan, zelfs door een enkele skiër; spontane lawines zijn mogelijk.
  • Zwarte vlag (risicograad 5): heel groot gevaar, talrijke en spontane lawines zijn mogelijk.

Huur uw ski's bij Sport 2000

Geniet van producten en diensten van uitstekende kwaliteit

Reserveer uw materiaal